Angol
 

Patik, Varga és Társaik Zrt.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Bemutatkozás
 

Bemutatkozás

E-mail Nyomtatás PDF

Társaságunk, a Patik, Varga és Társaik Gazdasági Tanácsadó Zrt. 1991. decemberében alakult meg, korlátolt felelősségű társaság formában, azzal a céllal, hogy elsődlegesen reorganizációs és válságkezelő feladatokat lásson el. Ez a tevékenység az alakulás időszakában nem volt általánosnak mondható.

A társaság alapító tulajdonosai Dr. Varga János, Dr. Patik László, Dr. Telkes József, Zwack Péter, valamint a Microsystem Részvénytársaság voltak. Az elmúlt húsz évben a tulajdonosi struktúra leegyszerűsödött, hiszen jelenleg társaságunknak két tulajdonosa van: Dr.Takács Judit és Dr. Varga János. A cég formában is változás következett be, hiszen 2006. május 15. óta társaságunk zártkörűen működő részvénytársaságként folytatja tevékenységét.

Az alapul tűzött célok megvalósítása érdekébe pályázatot nyújtottunk be még 1992. elején abból a célból, hogy felkerülhessünk a felszámolói névjegyzékbe. Pályázatunk sikeres volt, melyből adódóan 1992. tavasza óta megszakítás nélkül szerepelünk ezen a listán, és azóta folyamatosan folytatunk felszámolói, végelszámolói és vagyonfelügyelői tevékenységet. Működési területünk kezdetben Budapestre, illetve Pest megyére, valamint Somogy megyére korlátozódott. 1995-től azonban ezek mellett Zala megyében, Veszprém megyében, Vas megyében, Győr-Moson-Sopron megyében, Baranya megyében, és Fejér megyében is folyamatosan láttunk el feladatokat, vagyis tevékenységünk a főváros mellett kiterjedt az egész Dunántúlra. Ugyanakkor a bekövetkezett jogszabály változásokra figyelemmel, jelenleg országos szinten folytatjuk tevékenységünket.

Az elmúlt több, mint húsz év alatt mintegy 1500 felszámolási eljárást fejeztünk be, míg folyamatban lévő ügyeink száma átlagosan 200 darab. Több sikeres csődeljárásban is részt vettünk vagyonfelügyelőként.

Megszerzett tapasztalatunkra, munkatársaink szakértelmére és kiterjedt kapcsolatrendszerünkre alapozva a klasszikus felszámolási feladatok mellett gazdasági tanácsadóként is rendszeresen közreműködünk közép- és nagyvállalkozások válságkezelésében, reorganizációs folyamataik levezérlésében, és általános gazdasági jellegű problémáik megoldásában.

Tevékenységünkből adódóan szoros és jónak mondható kapcsolatot sikerült kialakítanunk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal területi igazgatóságaival, a Magyar Követeléskezelő Zrt-vel, illetve a Magyarországon bejegyzett pénzintézetek túlnyomó többségével. Tevékenységünket igyekszünk a lehető legmagasabb színvonalon ellátni a vonatkozó jogszabályi előírások maximális betartásával. Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt húsz évben egyetlen alkalommal sem nyújtottak be ellenünk olyan kifogást, sem adósok, sem pedig hitelezők, amelyet az illetékes bíróságok megalapozottnak láttak volna. Természetesen egyetlen alkalommal sem került sor arra, hogy bármely bíróság felmentett volna bennünket a felszámolói feladatok ellátása alól.

Alapító tagjai vagyunk a Felszámolók Országos Egyesületének, többször kaptunk elismerő oklevelet.

Az általános gazdasági környezetből adódóan az általunk végzett tevékenységre egyre nagyobb a kereslet. Ebből kiindulva és annak érdekében, hogy feladatainkat változatlan magas színvonalon tudjuk ellátni, személyi állományunk folyamatosan bővül. Hangsúlyt fektetünk arra, hogy munkatársaink között többségben legyenek azok, akik speciális szakismerettel, szakképzettséggel, valamint lehetőleg több diplomával rendelkeznek.

Alaptevékenységünk mellett jelentős hangsúlyt fektetünk a társadalmi szerepvállalásra is. Ezért rendszeresen támogatunk karitatív szervezeteket, egészségügyi intézményeket, közhasznú társaságokat, valamint kiemelt támogatói vagyunk a Csurgói Kézilabda Klubnak. E tevékenységünk elismeréseként társaságunk vezetője Pro Urbe díjat kapott.

 

Pécsi irodánk

7621 Pécs, Felsőmalom u. 2. 2. em. 4.

telefon: 82/471-829 e-mail: info@patikvarga.hu

ügyfélfogadás előzetes egyeztetés alapján hétfőn és csütörtökön: 8:00-14:00.

Budapesti irodánk

 

1053 Budapest, Veres Pálné utca 9. 2. emelet

tel/fax: 1/235-0896

e-mail: info@patikvarga.hu


Nagyobb térképre váltás